Tuesday, October 21, 2008

Απλά η Ιουστίνη Φραγκούλη - Αργύρη



Η αλήθεια είναι ότι έχουμε γνωρίσει αρκετούς συγραφείς οι οποίοι ο καθένας με την σειρά του μας έκανε εντύπωση για αυτήν την τρέλα του καλλιτέχνη που κουβαλάει. Όμως αυτό που ξεχωρίσαμε στην Ιουστίνη είναι ότι πέρα από το έξυπνο του χαρακτήρα και την αγάπη της για αυτό που κάνει, δεν είναι μια απλής συγραφέας είναι μια star συγραφέας.
Είναι η γυναίκα αυτή που θα κέρδισει όλα τα βλέμματα όταν μπει κάπου ,που θα σχολιαστεί πάντα. Μια γυναίκα που δεν μασάει τα λόγια της και που είναι πρόθυμη να σου δώσει λίγο από την λάμψη της.. Μπορεί κάποιοι να την συμπαθούν και κάποιοι όχι αλλά αυτή είναι η Ιουστίνη και σίγουρα ποτέ δεν περνά απαρατήρητη!!!!

Ακολουθεί ένα μικρό βιογραφικό της για όσους δεν τα ξέρουν όλα....

Η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη γεννήθηκε στη Λευκάδα , όπου τελείωσε τη δημοτική και μέση εκπαίδευση. Απόφοιτος του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Αθηνών, δημοσιογραφεί από το 1983 σε ημερήσιες εφημερίδες και περιοδικά της Ελλάδας. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και έχει εργαστεί κατά διαστήματα στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΑ, του SKY, του FLASH 9.61, του ΑΘΗΝΑ 9.84 καθώς και στην Ελληνική Τηλεόραση (ΕΤ). Από το 1989 ζει και εργάζεται στο Μόντρεαλ του Καναδά ως ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, του "Έθνους", της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας" και του περιοδικού "Έψιλον". Επίσης, συνεργάζεται με το τοπικό ραδιόφωνο και διάφορα ομογενειακά μέσα του Καναδά και της Αμερικής. Παράλληλα με τη δημοσιογραφική και συγγραφική της δραστηριότητα, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος "Αρχιεπίσκοπος Σπυρίδων" για την Ελληνική Παιδεία και τον Πολιτισμό, με έδρα τη Νέα Υόρκη. Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Θεόδωρο Αργύρη και έχει ένα γιο τον Αλέξανδρο. Συγγραφικό έργο: Το πρώτο της βιβλίο, "Η μοναξιά ενός ασυμβίβαστου" (εκδ. "Εξάντας", 2000), αποτελεί την επίσημη βιογραφία του πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνος ("The Lonely Path of Integrity", "Exandas Publishers", 2002). Ακολουθούν: το μυθιστόρημα με τίτλο "Πετάει, πετάει το σύννεφο" (εκδ. "Ψυχογιός", 2003), "Στις αγορές του κόσμου: επώνυμες ευκαιρίες και μικρές αναλώσιμες ιστορίες" (εκδ. "Ελληνικά Γράμματα", 2004), "Παρακαταθήκη-The Legacy" (εκδ. "Ελληνικά Γράμματα", 2005), μια δίγλωσση έκδοση με επιλεγμένους λόγους του πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνος, και το μυθιστόρημα "Ψηλά τακούνια για πάντα" (εκδ. "Ελληνικά Γράμματα", 2006).

4 comments:

fairy said...

Σημερα διάβασα το τελευταίο τη βιβλίο που εκδόθηκε πριν μερικούς μήνες , "Το Ημερολόγιο Αβάνας"
Ήταν μια προσέγγγιση στην δικιά της οπτική γωνία απο μια γωνιά του πλανήτη που τόσο έχει αγαπήσει.
Σε αυτό το βιβλίο βγαίνει η Ιουστίνη και καταφέρνει να σου δημιουργήσει πολλές εικόνες.
Σχεδόν την ζήλεψα...
Χρήστος

Justine's Blog said...

Χρήστο μου γλυκέ,
Με κάνεις να κοκκινίζω με τα τόσα όμορφα στολίδια για το χαρακτήρα μου. Στην πραγματικότητα είμαι αντιστάρ, γιατί δεν θέλω να χαϊδεύω τα αυτιά του κόσμου.
Λέω πάντοτε την αλήθεια μου κι ίσως αυτή η αμεσότητα να τρομάζει αλλά και να αγαπιέται απο τον κόσμο.
Περάσαμε υπέροχα στο θέατρο και χαίρομαι που με διαβάζεις τόσο βαθειά.
Είσαι ένας κούκλος.
Φιλιά σε όλη την παρέα
Ιουστίνη

Michael Tellides said...

Καλωρίζικο το blog!
Θα μας έχετε τακτικούς επισκέπτες...

fairy said...

Σε ευχαριστουμε Μιχάλη....